A gyerekkorból alig kilépve nekivágni a világnak: merészség. Idegen országban felépíteni egy vállalatot: tehetség. Hazatérni a gyermekkor helyszínére és ott megvalósítani egy álmot: hazaszeretet, amihez ember kell. A Paulus Molnár Borház története erről szól.

Sok szeretettel üdvözlöm a Molnár Borház világában és köszönöm, hogy érdeklődésével megtisztelt minket, kérem engedje meg, hogy pár szóban bemutatkozzak. 

 

Molnár Pál vagyok, gyerekkorom óta a bor és a szőlő körül forgott az életem. 

Boldog ember vagyok,  mert azon kevesek közé sorolhatom magam, akiknek gyermekkori álma válhatott valóra. Ez az álom egy saját borászat volt. Mindig is becsültem ha a kitartás alázattal párosulva értéket teremtett. Álmaim szüleménye ez a borászat, melynek gyökerei a gyermekként megélt móri élményekben és családi szüretekben rejlenek.

Amennyiben személyes élményként szeretné átélni a boraink adta csodákat, jöjjön el hozzánk és gazdagodjon egy felejthetetlen „Paulus bortúrával”

A szőlők telepítése 2008-ban kezdődőtt a Móri Bor KFt.-vel, magát a 

Paulus Borházat 2012-ben alapítottam. A Paulus Molnár Borház jelenleg 130 hektár termőterülettel rendelkezik. Legnagyobb területen Generosa-t, Ezerjót, Olaszrizlinget, Chardonnay-t és Királyleánykáz és Sauvignon Blanc-t telepítettünk. 

Az, hogy valaki az 1970-es években nekivágott a világnak, talán nem volt olyan egyedi eset. Molnár Pál 19 évesen választotta Svájcot, ahol gépészeti vállalatot épített fel és vezetett 38 éven keresztül. Két éve azonban eladta a cégét és megvalósította az álmát: visszatért a móri lankákhoz, a szőlőkhöz és a borhoz. Persze a Paulus borok, a Molnár Borház és a Bormúzeum étterem története ennél azért kicsit összetettebb.

Webshop

Egyedi ajánlatok, kedvezmények, ajándékok egyenesen tőlünk. Ne hagyja ki, nézzen szét most.

Gasztronómia

A Bormúzeum házi készítésű- és a gourme-t konyha rajongóit egyaránt ínycsiklandó ételekkel várja.

Rendezvények

Vacsora, esküvő, céges rendezvény a Paulus Borháznál. Egyedi ajánlatok minden esetben.