Mind a(z) 2 találat megjelenítve

Mi az a Rosé bor? A Rosé bort talán már mindenki ismeri jellegzetes ízéről. Színárnyalatai hosszú skálán mozognak: a készítési technológia, és a szőlő függvényében lehet akár narancssárga, lilás-kékes és rózsaszín. Kékszőlőből készül, igazi különlegessége, hogy ízeiben a vörösborokhoz, míg karakterében inkább a fehérborokhoz áll közel. Hogyan készül a Rozé? A Rozét hamarabb szüretelik le, mint azokat a borfajtákat, melyekből vörösbort szokás készíteni. Ennek köszönhetően megmarad a savasság. A feldolgozási technológiák eltérnek, ezért az aroma, ízvilág és színárnyalat is eltéréseket mutat. Nem hordóban, hanem rozsdamentes tartályban érlelik őket. Így őrzik meg gyümölcsösségüket. Milyen szőlőfajtákból készítik? Többféle szőlőfajtából is lehet ilyen bort készíteni, például merlotból, cabernet fajtákból, kadarkából.