google-site-verification=lxQDzZP3z5TmMscgykaki6Y6sEjab0hoA-UH1K8bVQM
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

2023 - as borainkról

Kerekes Kata - 2024. 02. 29. 14:49:21
2023 - as borainkról
új borainkról egy pár gondolat Boros Zoltán borászunktól

2023-as tételek a Paulusnál

Büszkén mondhatjuk, hogy borászatunk évről évre fejlődik, az idei évben értékesítésünk elérte az 1,5 millió eladott palackot. A 2023-as szüretünk összességében jól sikerült.

Bár a 2022-es aszály még kihatott a termés mennyiségére, a 2023-as év csapadékban gazdag időjárásának köszönhetően a gyümölcs minősége már lényegesen jobb volt, mint az átlag. Szép cukorsav aránnyal szüreteltük a fajtákat, illatban, zamatban gazdagabb tételeink készültek. Mivel a 2023-as évjárat jó, így selection tételeink is készülnek. A jó minőséghez természetesen hozzájárul borászatunk jól felépített technológiája is és természetesen a tapasztalat.

A szüret időpontját több próbaszüret után döntjük el. Fontos számunkra, hogy a szőlő felológiai érettsége optimális legyen.

Feldolgozáskor törekszünk arra, hogy a reduktív technológia feltételei folyamatosan biztosítva legyenek.

Sok éves tapasztalat alapján határozzuk meg, hogy az adott évjáratban az egyes fajtákat milyen hőmérsékleten erjesszük. Az erjesztéshez használt élesztőkkel ugyan folyamatosan kísérletezünk, de a már kitapasztalt és jól bevált típusokat visszatérően használjuk egy-egy adott fajtánál.

Tartalomhoz tartozó címkék: #pincészet #újbor