2023 - as borainkról
2023-as tételek a Paulusnál
Büszkén mondhatjuk, hogy borászatunk évről évre fejlődik, az idei évben értékesítésünk elérte az 1,5 millió eladott palackot. A 2023-as szüretünk összességében jól sikerült.
Bár a 2022-es aszály még kihatott a termés mennyiségére, a 2023-as év csapadékban gazdag időjárásának köszönhetően a gyümölcs minősége már lényegesen jobb volt, mint az átlag. Szép cukorsav aránnyal szüreteltük a fajtákat, illatban, zamatban gazdagabb tételeink készültek. Mivel a 2023-as évjárat jó, így selection tételeink is készülnek. A jó minőséghez természetesen hozzájárul borászatunk jól felépített technológiája is és természetesen a tapasztalat.
A szüret időpontját több próbaszüret után döntjük el. Fontos számunkra, hogy a szőlő felológiai érettsége optimális legyen.
Feldolgozáskor törekszünk arra, hogy a reduktív technológia feltételei folyamatosan biztosítva legyenek.
Sok éves tapasztalat alapján határozzuk meg, hogy az adott évjáratban az egyes fajtákat milyen hőmérsékleten erjesszük. Az erjesztéshez használt élesztőkkel ugyan folyamatosan kísérletezünk, de a már kitapasztalt és jól bevált típusokat visszatérően használjuk egy-egy adott fajtánál.