google-site-verification=lxQDzZP3z5TmMscgykaki6Y6sEjab0hoA-UH1K8bVQM
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

A gyerekkorból alig kilépve nekivágni a világnak: merészség.
Idegen országban felépíteni egy vállalatot: tehetség.
Hazatérni a gyermekkor helyszínére és ott megvalósítani egy álmot: hazaszeretet, amihez ember kell.

Molnár Pál

A Paulus Molnár Borház története erről szól.

Sok szeretettel üdvözlöm a Molnár Borház világában és köszönöm, hogy érdeklődésével megtisztelt minket, kérem engedje meg, hogy pár szóban bemutatkozzak.
Molnár Pál vagyok, gyerekkorom óta a bor és a szőlő körül forgott az életem.
Boldog ember vagyok, mert azon kevesek közé sorolhatom magam, akiknek gyermekkori álma válhatott valóra. Ez az álom egy saját borászat volt. Mindig is becsültem ha a kitartás alázattal párosulva értéket teremtett. Álmaim szüleménye ez a borászat, melynek gyökerei a gyermekként megélt móri élményekben és családi szüretekben rejlenek.
Amennyiben személyes élményként szeretné átélni a boraink adta csodákat, jöjjön el hozzánk és gazdagodjon egy felejthetetlen „Paulus bortúrával”
 
 
 

2008-ban kezdődött a szervezés amikor megalapítottam a Móri Bor KFt-t. Ekkor kezdtem a szőlők telepítésének. Maga a Paulus Borház 2012-ben jött létre, amikor a szőlők már termőképesek voltak, így el is kezdődött a termelés. Azóta a Paulus Molnár Borház már több, mint 130 hektár termőterülettel rendelkezik. Legnagyobb területen Generosa-t, Ezerjót, Olaszrizlinget, Chardonnay-t, Királyleánykát és Sauvignon Blanc-t telepítettünk.

„A jó bor készítése a szőlőföldeken kezdődik”

Az új telepítésű szőlőterület a varázslatosan szép, festői környezetű Vértes-hegység lábánál és oldalaiban terül el. Ez az értékes szőlőterület az alapkő, melyre bátran építhetem a móri borvidék egyik legnagyobb borászatát. Szőlőterületeim 90%-a Móron a Kecskehegyi-, Pohárhegyi-, Fehérházi-, Vajali- és  Vénhegyi-dűlőben, valamint 10%-a Csókakő Aranyhegyi-dűlőjében találhatóak, kivétel nélkül I. osztályú szőlőkataszteri termőhelyen. Legnagyobb területen Ezerjót, Királyleánykát és az 50-es években Móron Bíró Károly által nemesített,majd méltatlanul elfeledett Generosát telepíttettem. Jelenleg 14 fajta fehér szőlővel dolgozik a borászat. A fehér szőlők mellett megállja a helyét 3 féle vörös is, mint a Pinot Noir fajta, melyből a mai bordivatnak megfelelő friss, málnás-ribizlis jegyekkel rendelkező Rosénkat készítjük.

 


A borászat tárolókapacitása eléri a 15 000 hektolitert. Fejlesztéseknek köszönhetően a legmodernebb technológiával dolgozik, ami manapság elengedhetetlen kelléke a kiváló minőség elérésének és megtartásának. Célom a fogyasztói igények kielégítése, ezért is készülnek száraz, félszáraz és édes ízvilággal is borok. Csendes boraink mellett előkelő helyet foglalnak el gyöngyözőbor, habzóbor és pezsgő családunk tagjai is, ahol pedig olyan kiemelkedő tételeket tartalmaznak, mint a világ első generosa pezsgője