google-site-verification=lxQDzZP3z5TmMscgykaki6Y6sEjab0hoA-UH1K8bVQM
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szőlészet

Szőlészet
A festői szépségű Vértes-hegység alatt húzódik az a mára 130 hektárrá növekedett szőlőterület, mely a Paulus Borház alapköve.

A területek nagy része Móron található, úgy, mint például a Pohár-hegy, a Látóhegy, a teraszok, egy kis része pedig Csókakőn, az Aranyhegyen található.

A mára meghatározó szereppel bíró Paulus Borház jelenleg 17 szőlőfajtával dolgozik. A területek legnagyobb részén Generosa, Királyleányka, Cserszegi fűszeres és természetesen Ezerjó található. Ezen kívül Rajnairizling, Szürkebarát, Olaszrizling, Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Zenit, Pinot Noir, Merlot és Kékfrankos is található a fajták között.

A szőlőterületeken meghatározóvá vált a géppel végzett munka, a szüretelést 99%-ban géppel végezzük. A gépek mellett azonban szem előtt tartjuk a kézzel végzett munka fontosságát is.

A kézimunka nagy részét a metszés, a szálvessző lekötözés és a hajtás befűzés teszi ki, valamint a Gléra fajtájú szőlőnk kézi szüretelése.

Nem elhanyagolható megemlíteni, hogy szőlészetünkben próbáljuk minimalizálni a kémiai védekezést, ezért előrejelzésre alapozott integrált növényvédelmet folytatunk.

Elmondható, hogy minden egyes szőlővel kapcsolatos munkát- legyen az növényvédelem, vagy éppen metszés- nagy gondossággal végzünk, hogy aztán szüretkor a pincében, majd később a poharakban megtérüljön a befektetett energia.

Tartalomhoz tartozó címkék: #bemutatkozó #szőlészet